Pijnklachten

Acupunctuur is in veel gevallen een effectieve methode om pijn te verhelpen of te verlichten. Direct na het plaatsen van de acupunctuurnaalden moet de pijn minder worden of verdwijnen. Het wordt dus meteen duidelijk of acupunctuur de aangewezen behandelmethode is of niet. Uiteraard zijn in de meeste gevallen meerdere behandelingen nodig voor een volledig en blijvend resultaat.

Pijnklachten waarbij acupunctuur kan worden toegepast zijn bijvoorbeeld rugpijn, hoofdpijn, nekpijn en pijn/bewegingsbeperking in schouder, heup, armen, benen, handen, voeten en gewrichten en pijn na een operatie. Maar bijvoorbeeld ook menstruatiepijn, buikpijn en pijn bij fibromyalgie.

De behandeling is toepasbaar bij zowel chronische als acute pijn en heeft geen bijwerkingen.

Oorzaken
Vanuit Chinees perspectief wordt pijn veroorzaakt door stagnatie van bijvoorbeeld energie, bloed of afvalstoffen. Doordat acupunctuur energie in beweging zet en daardoor stagnaties oplost, is acupunctuur bij uitstek geschikt om pijnklachten te behandelen.

De behandeling
De behandeling richt zich altijd op zowel de klachten als de onderliggende oorzaak van het probleem. Door middel van acupunctuur wordt het lichaam in balans gebracht zodat de pijn afneemt. Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van dr. Tan’s Balance Method, waarbij de naalden op afstand worden geplaatst en dus niet in het pijnlijke gebied. De naalden worden na het zetten niet extra gestimuleerd waardoor de behandeling nagenoeg pijnloos is. Meestal zijn bij pijnklachten alleen acupunctuurbehandelingen voldoende effectief; in sommige gevallen worden aanvullend kruiden voorgeschreven.

 

De behandeling bestaat uit (klik verder voor meer uitleg):

 

Icoon2klein

Acupunctuur: om de energie in het lichaam in beweging te zetten zodat de balans in het lichaam wordt hersteld.

Icoon3kleiner

Chinese kruiden: (indien van toepassing) een persoonsgebonden natuurlijk medicijn om de onderliggende disbalans aan te pakken.

 

Klik hier voor het stellen van een vraag of het maken van een afspraak

 

Pijnklachten

Joni Roelse, diëtist-acupuncturist in Zevenaar l tel: 0617443630 l e-mail: info@joniroelse.nl
Geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici – Lid van Beroepsvereniging Zhong