Voedingsadvies

Als diëtist in Zevenaar bent u bij mij van harte welkom voor voedingsadvies. De diëtist is dé deskundige op het gebied van voeding. U kunt dan ook terecht voor voedingsadvies bij veel verschillende aandoeningen zoals:
– Overgewicht
– Diabetes (behandeling dmv koolhydraatbeperkt voedingsadvies mogelijk)
– Verhoogd cholesterolgehalte
– Verhoogde bloeddruk
– Ondergewicht
– COPD
– Maag- en darmklachten
– Zwangerschapsdiabetes

Maar ook als u wilt weten welke voeding voor u persoonlijk het best is om gezond te blijven, kan de diëtist u verder helpen.

Het voedingsadvies dat u krijgt is zeker geen streng dieet, maar een advies waardoor u lekker, gezond en voldoende kunt eten. Soms zijn kleine, simpele aanpassingen al voldoende. Bij het advies wordt uiteraard rekening gehouden met uw eigen wensen en leefpatroon waardoor het praktisch toepasbaar en gemakkelijk vol te houden is. Het voedingsadvies dat u krijgt is altijd persoonlijk; wat voor de één gezonde voeding is, hoeft dat voor de ander niet te zijn.

Koolhydraatbeperkte voeding
Begeleiding bij de koolhydraatbeperkte voeding is mogelijk. Zowel bij diabetes als bij overgewicht kan het beperken van de inname van koolhydraten zeer effectief zijn.

Chinese geneeskunde
Indien van toepassing kan het voedingsadvies aangevuld worden met adviezen uit de Chinese voedingsleer.

Westerse voedingsleer
De Westerse voedingsleer kijkt op een analytische manier naar voeding. Van heel veel voedingsmiddelen is precies bekend hoeveel calorieën,
vetten, koolhydraten, eiwitten, vitamines en mineralen ze bevatten.

Lees meer

Deze kennis is belangrijk omdat het lichaam de voedingsstoffen nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Bij bepaalde ziektebeelden wordt extra aandacht besteed aan specifieke voedingsstoffen. Zo is het bijvoorbeeld bij diabetes belangrijk om rekening te houden met de inname van koolhydraten en bij een hoge bloeddruk met de inname van zout.

Oosterse voedingsleer
De Oosterse voedingsleer kijkt naar het effect van een voedingsmiddel in ons lichaam nadat we het hebben gegeten.

Lees meer

Zo zijn er voedingsmiddelen die het lichaam verwarmen of juist verkoelen, maar ook voedingsmiddelen waar we energie van krijgen of waar we juist moe van worden als we ze gegeten hebben. Andere voorbeelden zijn voedingsmiddelen die de stofwisseling verbeteren, afvalstoffen afvoeren of de vochtbalans positief beïnvloeden.

Indien gewenst kan de behandeling aangevuld worden met acupunctuur en/of Chinese kruiden.

Voedingadvies

Joni Roelse, diëtist-acupuncturist in Zevenaar l tel: 0617443630 l e-mail: info@joniroelse.nl
Geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici – Lid van Beroepsvereniging Zhong