Hoge bloeddruk

Iedere keer dat het hart samenknijpt wordt het bloed de slagaders ingepompt waardoor de druk op de slagaders groter wordt. Dit wordt de bovendruk genoemd. Wanneer het hart daarna ontspant, daalt de druk op de slagaders. Dit wordt de onderdruk genoemd.
De hoogte van de bloeddruk wordt bepaald door verschillende factoren zoals de diameter van het bloedvat, de elasticiteit van de vaten en de hoeveelheid bloed die rondgepompt wordt. Bij een hoge bloeddruk is de druk op de bloedvaten te hoog wat de kans op hart- en vaatziekten vergroot.

Oorzaken
Een hoge bloeddruk wordt veroorzaakt door een disbalans in het lichaam die kan ontstaan door verschillende factoren zoals stress, erfelijkheid, geslacht, leeftijd, het gewicht, het voedingspatroon en de mate van beweging. Sommige mensen ervaren geen klachten bij een hoge bloeddruk. Andere mensen hebben bijvoorbeeld last van hoofdpijn, stoelgangproblemen, overgewicht of humeurigheid. De oorzaken en symptomen van een hoge bloeddruk kunnen per persoon verschillen. De Chinese geneeskunde onderscheidt 11 verschillende subtypes van een hoge bloeddruk elk met een andere onderliggende disbalans in het lichaam. Door de klachten en symptomen die het lichaam afgeeft goed in kaart te brengen, wordt bepaald om welk subtype het gaat.

De behandeling
De behandeling richt zich altijd op zowel de symptomen als de onderliggende oorzaak van het probleem.

 

De behandeling kan bestaan uit (klik verder voor meer uitleg):

 

Icoon1klein

Voedingsadvies: afgestemd op uw persoonlijke situatie helpt de balans in uw lichaam te herstellen. Uiteraard krijgt u een advies waardoor u lekker, gezond en voldoende kunt eten.

Icoon2klein

Acupunctuur: om energie in het lichaam in beweging te zetten zodat de balans in het lichaam wordt hersteld.

Icoon3kleiner

Chinese kruiden: een persoonsgebonden natuurlijk medicijn om de onderliggende disbalans aan te pakken.


Klik hier voor het stellen van een vraag of het maken van een afspraak

Bloeddruk

Joni Roelse, diëtist-acupuncturist in Zevenaar l tel: 0617443630 l e-mail: info@joniroelse.nl
Geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici – Lid van Beroepsvereniging Zhong